workshops.

Alle workshops zijn ook op aanvraag mogelijk voor bijvoorbeeld een vrijgezellen, teambuilding, ... . 

17919748927776849_edited.jpg

zuurdesem.

Altijd al ambachtelijk zuurdesembrood willen leren maken? Waag je kans tijdens de workshop Basis Zuurdesembrood.

 

Tijdens deze 4-4,5 uur durende workshop leer je een basis zuurdesembrood bakken.

Naast theorie ga je ook zelf aan de slag en neem je op het einde van de workshop een brood mee dat je thuis zelf nog kan bakken.

Tijdens de workshop preparen we ook een lunch met zuurdesem en ander lokaal lekkers!

Tijdens deze workshop neem je mee naar huis:

  • een brood om thuis te bakken

  • een rijsmandje waar je brood in zit

  • een plastieken deegschraper

  • een receptenbundeltje vol met tips en tricks om zelf thuis aan de slag te gaan

  • een zuurdesemstarter om thuis je eigen brood te kunnen maken

Prijs € 65 inclusief lunch, versnaperingen en drinken

 

wildplukwandeling.

Elke maand kan je met mij mee op zoek gaan naar het eetbare wilde voedsel dat gewoon rondom ons groeit. 

 

Tijdens deze 2,5-3u-durende wandeling krijg je een basis mee voor het wildplukken: waar moet je op letten, hoe herken je eetbare planten en hoe kan je ermee aan de slag gaan.

 

Onderweg genieten we ook van enkele proevertjes.

Locaties:

  • Turnhout: vertrek bij lori oogst, aankomst bij lori oogst

  • Merksplas: Carons Hofke

Prijs: € 25 per persoon

17901004264879595.jpg
 
17904426419044432.jpg

wildplukreeks.

Tijdens deze drie dagen in de verschillende seizoenen neem ik jullie mee in wat de natuur qua lekkers te bieden heeft.

De verschillende dagen
 

Deel 1 in juni/juli

Jonge groene blaadjes, bloesems en sparrentoppen.

Deel 2 in augustus 

Groene blaadjes, bloemen, bessen en zaden.

Deel 2 in oktober 

Bessen, noten en zaden. 

De dagen verlopen telkens volgens hetzelfde stramien (enkel de ingrediënten, volgens de seizoenen, zijn anders):

  • Na een korte introductie, gaan we meteen op wandel in de nabije omgeving. We prepareren hierna een lunch met o.a. onze zelfgeplukte ingrediënten (denk aan soep, pasta, gefermenteerde drankjes, zelfgebakken zuurdesembrood, dips, etc). 

  • In de namiddag gaan we aan de slag om vanalles in te maken (kruidenzouten, bouillons, …), maken we gefermenteerde drankjes met een wilde giststarter, specerijenmengelingen, chutneys, die je mee naar huis kan nemen. 

Alles is vegetarisch. Ben je veganistisch of heb je bepaalde intoleranties of allergieën? Laat het me voordien weten, dan kan ik hier rekening mee houden. 

Prijs inclusief: lunch, cursusbundel, versnaperingen, drankjes en wat om mee naar huis te nemen.

 

Prijs: € 240 per persoon voor 3 dagen

 

mocktails met gefermenteerde drankjes.

Mocktails, alcoholvrije cocktails.

Heerlijk verfrissend tijdens zwoele zomermaanden, maar ook bij feestdagen. 

 

Eenvoudig te maken? Jazeker! Wij gaan aan de slag met gefermenteerde dranken zoals kombucha en waterkefir, met wilde gisten en melkwei. 

Tijdens de workshop leer je niet alleen de basis van gefermenteerde drankjes, maar leer je ze ook te gebruiken als mocktail. 

 

Je krijgt een aantal starters mee naar huis, een receptenbundeltje, en wat mocktails of opstartende gefermenteerde drankjes.

Prijs € 40 per persoon

17889768442520143.jpg

Agenda.