top of page

over. 

IMG-20211113-WA0003.jpg

Hoi! Ik ben Lori!

Met mijn project 'Lori Oogst' ga ik op zoek naar oude en nieuwe kooktechnieken en probeer ik aan de hand van lokale groenten, fruit en wildpluk lokale smaakmakers te creëren. Mijn ontdekkingen deel ik graag met anderen door middel van workshops en catering. 

Mijn verhaal 

Waar komt nu die passie vandaan?

Wel, eigenlijk start het verhaal bij mijn twee grootmoeders. De ene toverde bij elk familiefeest een uitgebreid buffet tevoorschijn, de andere is gepassioneerd door alternatieve geneeswijzen. Met haar gingen we vroeger brandnetels plukken voor in de puree en de soep en kregen we ook wel eens een pot waterkefir mee. 

De ontdekking van vlier in mijn ouders achtertuin bracht mij terug naar 'Campo Viejo', een project in Rupelmonde waar we als kind een aantal keer naartoe zijn gegaan. Hier mochten we op zoek gaan met het kruidenvrouwtje naar de rijpe vlierbessen en maakten we heerlijke vlierbessensiroop. 

Duurzaam en lokaal voedsel 

Wildplukken

Mensen inspireren

Puur brood

Fermenteren en inmaken

Permacultuur

Lokale voedselnetwerken

Verpakkingsarm

Bewust

17874450277873125.jpg

En verder? 

Tijdens mijn opleiding sociaal werk, groeide de interesse in koken, biologische landbouw en permacultuur. Hierna startte ik aan de opleiding Groenmanagement, waar ik toch niet de volledige voldoening uit kon halen.

Een opleiding herborist was de volgende stap. ZALIG! 3 dagen per week kregen we les over wilde eetbare en geneeskrachtige planten, kruidenbereidingen, zalfjes en crèmes, voedingsleer en gingen we regelmatig wandelen en op uitstap. Tijdens een bezoek aan 'Plantentuin De Kleine Boerderij', in mijn geboortedorp Merksplas, geraakte ik aan de praat met Wout en toen bleek dat ze nog een herboriste zochten voor hun kruidencursus. Et voilà! De rest is geschiedenis: sinds 2015 geef ik daar workshops rond herboristerie, maar nu voornamelijk over wildpluk en fermenteren. 

MAAR.... hier stopte het nog niet.... mijn passie voor voeding zorgde ervoor dat ik me steeds verder ging verdiepen in wildpluk, fermentatie en zuurdesembrood. Ik volgde verschillende cursussen en rondde de opleiding hulpkok af.  In april 2018 vertrok ik met mijn vriend voor een jaar naar West-Canada. Daar werkte ik onder andere als zuurdesembakker bij Beyond Bread (beste bakker van Vancouver!). 

In Canada kwam ik al snel tot de conclusie dat ik verder wilde gaan met het geven van workshops. Terug in België startte ik dan ook als zelfstandige in bijberoep.

Tegenwoordig volg ik ook nog de Master Milieuwetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Mijn focus ligt, hoe kan het dan ook anders, op lokale en duurzame voeding en landbouw. 

bottom of page